Friday, April 3, 2009

Tok dan Drama Hong Kong



  1. Bila buke blog Ann dan terbaca pasal The Good Old Days, aku mula teringat..
  2. Ceta pertama yg aku betul2 giler.
  3. Ceta ni ditayangkan kat tv3, jam 7 p.m pada pertengahan 1998..masa ni aku baru posting kat Pahang.
  4. Punyalah gilernya aku pada creta ni telah menyebabkan aku terbeli sebuah tv baru gara2 housemate x minat ceta2 cina ni..time kul 7 jer, dia bukak channel lain. Geramnya aku.
  5. Jalan cetanya sungguh menarik dan menyentuh perasaan. Lagu dia pung best. Memang aku respek sgt kat heroin dia..sangat tabah dan berdikari.



7 comments:

HuRuL_Aini said...

ni drama yang ada sorang perempuan pakai cermin mata butterfly tu ke?...
kalau yg tu,mmg aku ingat lagi orang minat giler ngan crite tu...aku time tu belum layan sangat, budak2 lagi katakan...time kol 7 sekitar tahun 1998 aku masih lagi pg mengaji, tp yg aku ingat cikgu mengaji aku tu sambil dengar aku mengaji, dia dok layan jugak crita cina ni....haha
pasal crita hongkong, aku mula follow masa sekitar tahun 1998-1999, time tu kat TV3 slalu tayang crita pasal polis, pasal anggota bomba...suka sangat...ehehe
p/s:umur brapa dh skarang ekk?...aku ingat korang ni baya2 aku je...ehehe...tp mcm tua lagi 6-7 tahun...ehehe

Anonymous said...

pompuan pakai spek butterfly? ambe dok perasang hok mana ser.
betullah tu..tahun 98/99, banyok ceta cina kisah polis/bomba.
umor ambe? hehe..dah nak masuk warga emas doh..tp hati still muda lg..huhuhu

tok.

Anonymous said...

pompuan pakai spek butterfly? ambe dok perasang hok mana ser.
betullah tu..tahun 98/99, banyok ceta cina kisah polis/bomba.
umor ambe? hehe..dah nak masuk warga emas doh..tp hati still muda lg..huhuhu

tok.

Anonymous said...

pompuan pakai spek butterfly? ambe dok perasang hok mana ser.
betullah tu..tahun 98/99, banyok ceta cina kisah polis/bomba.
umor ambe? hehe..dah nak masuk warga emas doh..tp hati still muda lg..huhuhu

tok.

Snowwhite Zone said...

tok... mmg cite cine best la ni....

Anonymous said...

snowwhite...deme pun suke gok ceta ni? hehehe

tok

Anonymous said...

snowwhite...deme pun suke gok ceta ni? hehehe

tok