Monday, August 24, 2009

Tok dan Siri Bercakap / Berkelahi Dengan Jin / Syaitan


  1. Di mana ambe boleh mendapatkan buku2 karya Tamar Jalis dan Tok Awang Ngah ini?
  2. Sebabnya, koleksi ambe dulu dah hilang entah ke mana.
  3. Sebab yg lainnya, ambe suke sgt baca siri2 ni.






12 comments:

<< s| tED| >> said...

oOoooo buku ni.. aku ada. tapi dah mana gak peginya.. sapa ntah beli dulu , sepupu aku kot...

tamar jalis.. itu semua kisah benar dia ke? cerita ,acam real jek..

buku ni aku baca masa zaman sekolah rendah kot

ashie023 said...

huh???biler masa tok wahi baca buku2 jin nih?pinjam...ahaha

tokder said...

yer tedd..cerita dr pengalaman beliau sendiri.

ash..masa kat jengka, aku kumpul buku nih.

TokNabe said...

Dulu saya ada.. zaman budak2 dulu. Lepas tu tak tahu dimana letaknya. Kalau kat kota baharu.. buku2 lama rasanya boleh cari di Bazar KB berhampiran dgn stesen bas. Cuma sekarang ni tak tau ada lagi ke tak tempat yg jual buku lama tu.......

HuRuL_AiNi said...

huhu...mcm pernah baca buku2 ni...nak cari balik mcm susah je kan :)

waiem said...

nape ambe tak penah baca?

Nakamura Kazuki said...

tok...ambe serammmm tengok..walaupun ambe ni kaki vampire ..tapi tengok buku2 ni lain macam skit...tok kalau berkesempatan buat skit review nak tahu juga..apa isi kandungan ni....
tok ambe rasa cam tak bek plak asyik panggil tok..kalau ambe panggil mak tok ok tak ..nampak skit kesenioritian...kekeke..gurau je ye tok...sebab ambe semakin serammmmmmm

tokder said...

toknabe..thanks. nanti nk suruh saing ambe tolong carikan.

hurul..kat kedai buku lama mungkin ada kot.

wai em..x pernah baca?

nakamura..memang best buku ni. mak tok? tu bukan ker panggilan utk nenek di Kedah..heheh

Nakamura Kazuki said...

tok ambe akan cuba membaca online dulu ..ambe sempat gak pagi tadi online usha2 aad ternampak link ni tamarjalis.blogspot.com....so tok bleh juga baca siri bercakap dengan Jin ni..pagi tadi lepas subuh sempat gak baca siri manusia menyerupai iblis...wah..tak sangka ye cerita ni dekat area2 perak..lagi meremang bulu kaki ambe..kekeke...

tokder said...

bacalah..x rugi.

cahayachenta said...

saya ada byk giler buku ni... akak sy minat giler la... smpai skrg dok simpan lg...

Anonymous said...

salam...

saya peminat buku2 tok awang ngah. kt rumah ada byk jgak buku2 dia. kalo sesiape nk jual buku tok awang ngah bgtau la saya k :)

hubungi saya: cyagami@hotmail.com (bard)