Wednesday, July 1, 2009

Tok dan Roti Canai


  1. Petang td terbukak channel 703.
  2. Ada 1 rancangan jln2 cari mkn from Singapore.
  3. Perkenalkan 1 restoran roti canai n prata India Muslim tersohor kat sana.
  4. Yg memualkan tekak ambe ialah tukang adun n tebar roti tu pakai cincin kat jari kiri.
  5. Sekali adun 1 besen gandum sampai sesuku lengan yg penuh bulu..
  6. Dua2 tangan + cincin sekali tenggelam dlm doh.
  7. Ambe imagine yg bukan2..

7 comments:

ashie023 said...

ahahhahahah...itu yg sedap tuh..kekekke..(muekkk)..
tp aku ske tosei..kenapa..kenapa tok cerita yg bukan2 nih?argh..tok ni potong selera ambe betul ar

waiem said...

ambe penah tertengok rancangan masak channel 200 ke 201...tukang masak india pompuan masak...mokcik tua sket...8 jari pakai cincin mas dok uli tepung..perghhh..terbayang sampai skrg...

haha antara sebab ambe tok behi makang roti canai kedai mamak sbb tukang uli tepung uli dengan bulu tangan dia sekali...

* masih ternanti2 roti canai pok musa...

tokder said...

tosei masam sangat..

betullah wai em..memang geli geleman..

bukang roti canai pok musa tapi roti tisu.. hehehe

HuRuL_AiNi said...

knapa dgn cincin?***x faham***

tapi kan aku suka cheese nan...kat swk x jumpa lagi...last year time g Kl je ada makan benda tu...huhu...dgn ayam tandoori...fuyooo...sedap...kat swk xde jugak...huhu

<< s| tED| >> said...

dia jimat garamlah!! Biar peluh menitik!! Nyummi!!!

Nakamura Kazuki said...

tok tok nak capati sama kari kambing satu......

Anonymous said...

memang kat kl macam2 roti ada.. hurul, kalau pakai cincin, melekat seme kotoran pada cincin, pahtu uli tepung..heheh

betullah tedi, jimat garam.

wokeh..kasik kaw2nyer kuah kambing.

tok