Wednesday, July 22, 2009

Tok dan Water Filter


  1. Sindrom baru melanda Malaysia..
  2. Semua rumah perlu ada penapis air seperti pentingnya handset ataupun kad kredit..
  3. Selang sehari, ada arr org dtg ke skolah, promote mcm2 jenama..bio aura, rx water, dr sucida, diamonds, zhulian..dan entah apa2 lg.
  4. Cuma aku jer yg belum beli..

13 comments:

<< s| tED| >> said...

umah aku pakai zhulian. orag zhulian tu anto tanpa pengehtahuan aku. mak aku pula x dpt nak tolak.
'pakai dulu makcik. bayar kemudia2'. otak dia.. ending2 bayo gak.. 2 ribu lebih kot. aku x hengat

Snowwhite Zone said...

yeke tedi- huh tension btl kan bila org ckp mcm tu. lps tu paksa2.. eee geramnyer aku


eheh btw.. hai tok.. pekabar?

mn tok g ni?

tok bz ke?

ashie023 said...

xyah beli..pakai air sungai depan umah quarters tuh je..meuhehe

Anonymous said...

yerlah tedd..memang xpatut betul..

anis..ambe x gi mana2 cuma x sempat nk berblogging jer..ada kerja yg x berapa beres.

ok ashie..aku cedok jer air paya tu..tempat cek bek berenang..hahaha

tok

Anonymous said...

yerlah tedd..memang xpatut betul..

anis..ambe x gi mana2 cuma x sempat nk berblogging jer..ada kerja yg x berapa beres.

ok ashie..aku cedok jer air paya tu..tempat cek bek berenang..hahaha

tok

Anonymous said...

yerlah tedd..memang xpatut betul..

anis..ambe x gi mana2 cuma x sempat nk berblogging jer..ada kerja yg x berapa beres.

ok ashie..aku cedok jer air paya tu..tempat cek bek berenang..hahaha

tok

Anonymous said...

yerlah tedd..memang xpatut betul..

anis..ambe x gi mana2 cuma x sempat nk berblogging jer..ada kerja yg x berapa beres.

ok ashie..aku cedok jer air paya tu..tempat cek bek berenang..hahaha

tok

Nakamura Kazuki said...

macam mana tapisan pun bagi ambe the best ialah masak air tu sampai 100C InsyaAllah selamat nak diminum......

Chem5007 said...

Bio Aura tu bukan dari HI-O ke??.. Mmg la Tok, ikutkan skrg ni nak masak air dari air paip memang rase cam x selamat la..kuning la. Kalau paip air kat kampung tu x la sangat tapi kat bandar ni memang ar, berkarat.

Shee said...

ni lah penangan pollution kan? industrial pollution.. kalau nk ditengok orang dulu-dulu tk pun perlu pakai penapis air ni.. diaorang ambik stret dari air sungai, buat mandi, buat masak nasi.. ok jer.. sihat jer pun diaorang.. apsal pulak kita kena perlu beli penapis air ni.. sighh.

no worries tok, tok ada teman. i don't think my house pun ada penapis air ni.. hehe...coz anak mak yang sorang ni tak suruh beli.. hehehehe :p

HuRuL_AiNi said...

umah ambe pun takde pakai penapis cemni...haha

tapi ada satu produk yg ambe penah jumpa dulu..disc kaca yg berfungsi stabilkan ion-ion/atom-atom dlm air..testimonial mmg baik2 belaka...baik untuk kesihatan bila minum air yg dialir kat disc kaca tu...tp lupa lak nama...harga ribu2 gak..hehe

Anonymous said...

yerlah nakamura, chem, shee, hurul.

tok

Ayu said...

tok.. aku jual kat mu 1800 jekk.. maun x?? harga asal 2080 tu.. cepat2 jualan ,murah!!!