Bahan-bahan:
1 paket serbuk agar-agar (11 gm)
2 biji telur
4 cawan air
1/2 tin susu cair
1 cawan gula pasir
2 - 3 sudu besar tepung kastad
1 tin jagung cream
Cara-cara:
- Masak agar-agar dengan air dan gula hingga larut.
- Sementara itu, pukul telur dan campurkan tepung kastad. Kacau rata dan ketepikan.
- Bila campuran agar-agar telah larut, masukkan susu cair dan biarkan mendidih.
- Masukkan campuran telur dan tepung kastad.
- Masukkan jagung dan kacau sebentar.
- Tutup api. Tuangkan ke dalam loyang pilihan yang telah dibasahkan terlebih dahulu.
- Sejukkan dan hidang.
* kalau rajin, ada arr puding ni atas meja karang..resepi dr blog taman-syurga-abadi. Thanks.
8 comments:
Salam Tokder,
"hantarlah ke Kemaman sikit, tak jauh dari Dungun tu ...".
kota puisi..:)
huH! Mengiurkan..
tok..apa kata memberi sedikit dekat ambe ni..terliur ja...malah ambe memang suka berbuka dengan kuih lembik2 ni...wajib ada mesti agar2....
tedd..xtau lg rasa camne..heheh
nakamura..serupa ngan tok, suka agar2.
hahahaha....nak buat tu yg malas tok...hihi...mak ambe rajin buat puding ni skali skala...tp jarang la...hihi..
hurul..hehe
baiklah..ambe akan beli esok..huhuhu
Post a Comment